Hoppa till innehåll

ETT LYCKAT MÄSSGENOMFÖRANDE

8

TIMMAR

1

DAG

Alla

NIVÅ

12

MAX ANTAL DELTAGARE

Sv & Eng

SPRÅK

BOKA WORKSHOP

Omfattning:
1 dag (08.30-17.00)
Blended Learning

Förkunskaper:
Inför denna workshop har vi inga krav.

Plats:
Online eller fysisk på plats
Företagsanpassad

Förtäring:
Frukostmacka, lunch med frukt & fika

Pris:
8 900 SEK exkl. moms 

Dela workshopen:

BESKRIVNING

Gör ert varumärke till en upplevelse

Skapa glädje och engagemang genom att göra intryck! Varje mässa komprimerar en hel arbetsmånad av möten och försäljning till 2–4 intensiva dagar. I denna workshop hjälper vi ert mäss-team, från marknadsföring till försäljning, att optimera deltagandet. Ni får en stabil grund för att göra rätt förberedelser och nå era mål, oavsett om det handlar om att skriva ordrar, rekrytera medarbetare eller öka varumärkeskännedomen. Workshopen ger er en tydlig bild av syftet med er närvaro och hur ni bäst når era mål.

I workshopen ingår försäljningsarbete anpassat till mässor. För den som vill fördjupa sig i renodlad försäljning erbjuder vi Grundläggande försäljning och Försäljning för ickesäljare – Trusted Advisors, riktad till de med kundkontakter men utan uttalad säljroll.

Detta är första workshopen i vårt mäss-paket, som vänder sig till alla inom teamet. Våra övriga workshop anpassade till mässor är Mässförsäljning utan säljansvar för er som inte är säljare och är delaktiga under mässor, En månads försäljningsinsats för säljare och Rekrytering under mässor anpassat till ledningen. Workshopen erbjuds både fysiskt och 100 % på distans (live), och ger er en inspirerande, behovsanpassad och praktisk upplevelse som hjälper er framåt.

WORKSHOPEN HJÄLPER DIG MED ATT:

UPPLÄGG

DETTA INGÅR UNDER WORKSHOPSTILLFÄLLET

Våra öppna sälj-tillfällen hålls fysiskt på plats i centrala Stockholm, där vi samarbetar med hotell för att erbjuda en behaglig upplevelse. Vi bjuder på en frukostmacka och en näringsrik lunch, följt av frukt och fika för att hålla energin uppe. Detta ger dig både energi och möjligheten att nätverka med andra deltagare under pauserna, vilket bidrar till att du får ut maximalt av din dag!

För skräddarsydda och företagsanpassade workshops kommer vi till er, oavsett var ni befinner er.

INNEHÅLL

AI, eller artificiell intelligens, är ett fält inom datavetenskap där maskiner och system utvecklas för att kunna utföra uppgifter som normalt kräver mänsklig intelligens. Detta kan inkludera att förstå språk, känna igen mönster, fatta beslut eller lösa problem.

AI-system bygger på algoritmer och stora datamängder för att kunna ”lära sig” och förbättras över tid. Det finns olika typer av AI:

  • Smal AI (Weak AI): Denna AI är designad för specifika uppgifter, som exempelvis röstassistenter eller bildigenkänning. Den har begränsad kapacitet och fungerar endast inom sitt definierade område.

  • Generell AI (Strong AI): En teoretisk form av AI som skulle kunna utföra vilken intellektuell uppgift som helst, precis som en människa. Denna typ av AI existerar inte ännu.

AI använder tekniker som maskininlärning och djupinlärning för att förbättra sin noggrannhet, där algoritmer tränas på stora mängder data för att förstå och lösa komplexa problem.

I workshopen kommer vi att ge en översikt över dessa begrepp och förklara hur AI kan användas i praktiken.

Möjligheterna med AI är enorma och sträcker sig över många olika områden och branscher. Denna workshop ger er inte bara insikt i AI potential, utan hjälper er också att identifiera hur tekniken kan tillämpas specifikt inom er verksamhet. Vi kommer att tydliggöra de stora fördelarna med AI och hur den kan revolutionera olika delar av ert företag. Med den snabba utvecklingen inom AI kommer teknologin att spela en allt större roll i att omvandla och förbättra både olika sektorer och vår vardag.

Områden som AI erbjuder är, bland annat:
Autonoma funktioner
AI kan möjliggöra nya affärsmöjligheter för företaget genom att skapa nytt kundvärde och göra era produkter/tjänster mer konkurrenskraftiga. Även om era produkter inte direkt har nytta av AI möjliggöra det att tjäna pengar på nya tjänster kring produkten.

Förbättrad beslutsfattande
AI kan analysera stora mängder data snabbt och effektivt, vilket hjälper företag och organisationer att fatta mer informerade och datadrivna beslut. AI används ofta för att upptäcka mönster och trender som inte är uppenbara för människor. 

Hälso- och sjukvård
AI har potential att revolutionera vården genom att hjälpa läkare att diagnosticera sjukdomar mer exakt och snabbare, analysera medicinsk data och utveckla nya behandlingsmetoder.

Transport och logistik
AI kan förbättra effektiviteten i transporter och logistik genom bättre ruttplanering, självkörande fordon och automatiserade leveranssystem.

Kreativt skapande
AI kan användas för att skapa konst, musik, design och text. Algoritmer kan generera nya verk baserat på data och befintliga exempel, vilket ger kreatörer nya verktyg att arbeta med.

Framtidens utbildning
AI kan hjälpa till att anpassa utbildning efter varje individs behov och lärstil, vilket gör utbildning mer tillgänglig och effektiv.

AI i forskningen
AI kan användas för att analysera stora mängder forskningsdata och snabba upp vetenskapliga framsteg.

Generell försäljning handlar om att lära sig och tillämpa grundläggande principer och strategier för att sälja produkter eller tjänster, oavsett bransch eller marknad. Det täcker ett brett spektrum av försäljningstekniker, från kundinteraktion och förhandling till att bygga långsiktiga kundrelationer.

Syftet med generell försäljning är att förstå kundernas behov, kommunicera produktens eller tjänstens värde och omvandla potentiella kunder till faktiska köpare.

Följande punkter ingår i vår workshop:
1. Försäljningsprocessens steg
2. Kundbehov och lösningsorienterad försäljning
3. Kommunikation och relationsbyggande
4. Förhandlingstekniker
5. Invändningshantering
6. Mål och mätning av resultat
7. Anpassning till olika kundtyper
8. Digital försäljning och sociala medier
9. Emotionell intelligens i försäljning
10. Etik och långsiktig försäljning

Vårt fokus är att ge våra deltagare en bra översikt över försäljningsprocessens alla delar och hjälper företagens medarbetare för att bli mer framgångsrika i sina försäljningsinsatser.

Det är avgörande för företag som vill maximera sin närvaro på branschspecifika evenemang och mässor att ha kunskaper om event- och mässtrategier. Dessa strategier handlar om att effektivt planera, genomföra och följa upp event eller mässdeltagande för att uppnå bästa möjliga resultat och avkastning på investeringen.

Vi fokusera på nedanstående områden för att ni som företag ska kunna optimera ert deltagande, vilket i sin tur leder till bättre affärsmöjligheter och ökad synlighet.

  1. Förberedelse och planering
  2. Monterdesign och varumärkesexponering
  3. Marknadsföring inför eventet
  4. Talarcoachning och presentationsteknik
  5. Lead-generering och nätverkande
  6. Uppföljning och analys efter eventet
  7. Digitala och hybrida eventstrategier


Event och mässor ger unika möjligheter för företag att träffa potentiella kunder, visa upp produkter och tjänster, samt bygga varumärkesmedvetenhet. Med en stark strategi säkerställer ni att era resurser nyttjas på bästa möjliga sätt och att deltagandet leder till konkret affärsnytta.

Employer Branding på en mässa handlar om att stärka ert varumärke som arbetsgivare och attrahera talanger genom att visa upp en positiv och attraktiv arbetskultur. På mässor och evenemang blir företagets närvaro ett kraftfullt verktyg för att positionera er som en drömarbetsgivare och bygga långsiktiga relationer med framtida medarbetare.

Under workshopen hjälper vi er med att skapa en stark employer branding-strategi på mässor som hjälper er att bygga en positiv bild av företaget som arbetsgivare och attraherar rätt talanger. Genom att tydligt kommunicera företagets värderingar, arbetskultur och utvecklingsmöjligheter, skapas ett attraktivt intryck som kan leda till långsiktiga relationer med potentiella framtida medarbetare.

På en konkurrensutsatt arbetsmarknad kan er närvaro och strategiska arbete med employer branding vara avgörande för att locka de bästa talangerna och säkerställa framtida framgång.

Strategisk eventplanering är en process där vi noggrant utformar och genomför event för att uppnå specifika affärsmål, såsom att stärka varumärket, öka försäljningen, bygga relationer eller utbilda. Denna typ av planering går långt bortom själva genomförandet av eventet – det handlar om att använda eventet som ett strategiskt verktyg för att skapa långsiktiga effekter och mervärde för organisationen.

En välplanerad och genomförd strategi bakom ett event gör en stor skillnad för ert varumärke, relationer och resultat. Genom att ha en tydlig vision, välplanerade mål och en strukturerad genomförandeplan lyckas ert event och bidrar till företagets långsiktiga framgång och affärsutveckling.

Strategisk event-marknadsföring handlar om att använda evenemang som ett kraftfullt verktyg för att nå och engagera målgrupper, bygga varumärkesmedvetenhet och driva försäljning. Denna typ av marknadsföring innebär en noggrant planerad och genomförd strategi för att maximera avkastningen på investeringarna i evenemang. Här är en djupgående översikt över vad strategisk event-marknadsföring innebär, samt viktiga komponenter och taktiker.

Genom att strategiskt planera och marknadsföra evenemang kan företag maximera sina resurser och skapa meningsfulla upplevelser för deltagarna. En väl genomförd event-marknadsföringsstrategi kan leda till ökad synlighet, stärkt varumärke och långsiktiga relationer med kunder och partners. Det ger också en plattform för företag att visa sin expertis och innovation inom branschen.

Workshopsportalen™ är den centrala delen av vårt workshopsupplägg där du får omedelbar tillgång till verktyg och kunskap som hjälper dig att komma igång med din utveckling direkt. Genom ett pedagogiskt, interaktivt och roligt upplägg får du tillgång till praktiska uppgifter som du kan applicera i din vardag redan från start. Portalen hjälper dig att förbereda dig inför utbildningsdagarna och ger dig en stadig grund för att fortsätta din utvecklingsresa.

Med hjälp av material, quiz och andra interaktiva element kan du påbörja din förändringsresa i din egen takt och anpassa lärandet efter dina behov.

Denna workshop leds av

Jenny Lans & Sally Moradi Andersson

Evenemang/marknadsföring & Affärsutveckling

Jenny har över 15 års erfarenhet inom evenemang och marknadsföring, med fokus på mässor de senaste 10 åren. Hon är expert på att maximera företags deltagande i mässor och evenemang.

Hon är specialiserad på talarcoaching och marknadsföring före, under och efter mässor – allt för att säkerställa att er investering ger maximal avkastning.

Sally är expert och specialist inom strategisk affärsutveckling och försäljning med över 20 års erfarenhet. Sedan 2005 har hon framgångsrikt drivit tillväxt för både etablerade företag och scale-ups.

Tillsammans är Jenny och Sally våra främsta förändringsledare. De kombinerar sin expertis för att utbilda och agera som interimschefer, vilket ger hållbara lösningar för långsiktig framgång.

MORADI GROWTH™

Vår MORADI GROWTH™-metod bygger på Brinkerhoffs forskning och är utformad för att säkerställa att du får maximal nytta av våra workshops. Vi fokuserar på att ge dig både mental och praktisk träning före, under och efter våra tillfällen, så att du kan omsätta kunskapen och undvika att falla tillbaka i gamla mönster.

MORADI GROWTH™-metoden består av fyra steg som är anpassade efter dina specifika behov, med stöd från våra erfarna ledare. Vi hjälper dig att utvecklas och fortsätta växa på ett hållbart sätt.

Läs mer om vår metod och hur vi kan hjälpa dig att utvecklas på riktigt!

1. FÖRBEREDELSE

ANALYS OCH FÖRBEREDELSE

Innan workshopen genomförs en analys av er organisations behov och förväntningar kopplade till mässdeltagande.

Kartläggning av mål: Definiera företagets övergripande mål och vision samt hur dessa relaterar till mässdeltagandet.

Specifika mål för mässan: Identifiera vad företaget vill uppnå med sitt deltagande, som ökad försäljning, nätverkande eller varumärkesbyggande.

EFFEKTIVARE UTVECKLING

Analys av tidigare mässor: Granska och analysera resultaten från tidigare mässdeltaganden. Vad fungerade bra och vad kan förbättras?

Ni får ett grundmaterial att sätta er in i innan workshopen. Denna analys och förberedelse ökar behållningen, stödjer uppföljning och fördjupning, samt bidrar till en bestående förändring med nya rutiner och arbetssätt inför, under och efter mässan.

2. WORKSHOPS

VERKTYG OCH KONKRETA RÅD

I samarbete med erfarna ledare lär ni er att maximera er investering i mässdeltagandet. Ni får en överblick över vikten av försäljning kopplat till era interna mål och mässans fokus, med verkliga exempel som stöd.

Genom dessa verktyg och råd kommer ni att vara bättre rustade för att nå era mål och skapa ett framgångsrikt mässdeltagande som ger långsiktiga resultat och ökar er konkurrenskraft på marknaden.

FÖR LYCKAT MÄSSDELTAGANDE

Under workshopen får ni konkreta verktyg och råd för att skapa en sammanhängande marknadsstrategi. Ni får även en strukturerad tidsplanering inför ert deltagande för att säkerställa att alla förberedelser görs i god tid. Vi ger er insikter om hur sälj-, marknads- och kommunikationsavdelningar bäst samarbetar under hela processen och hjälper er med strategier för uppföljning samt fortsatt planering inför nästa mässdeltagande.

3. VERKLIGHETEN

IMPLEMENTERING & UPPFÖLJNING

De verktyg och tekniker ni får tillgång till kan börja användas direkt, oavsett tid till nästa mässa. Ni kan snabbt implementera marknads- och contentplaner, vilket ger er insyn i hur ert nätverk reagerar på er mässmarknadsföring.

Vi följer upp förberedelserna inför ert nästa mässdeltagande och utvärderar er satsning. Under ett år ser vi till att ni har den nödvändiga kunskapen för att anpassa er strategi efter förändringar i ert nätverk och er marknad.

UTVECKLING AV MÄSSOR EFTER WORKSHOPEN

Genom MORADI GROWTH™-processen har ni övat och lärt er att ta er till nästa nivå. Genom kontinuerlig uppföljning och tillgång till stödmaterial kan ni säkerställa att de nya rutinerna och arbetssätten ni lärt er verkligen får genomslag och leder till bestående resultat i ert mässdeltagande.

1. Allt material finns i er portal
2. Vi följer upp förberedelserna inför ert nästa mässdeltagande och utvärderar
3. Ett års support för mässor

4. MÅLUPPFYLLNAD

FRAMGÅNG MED RESULTAT

Efter mässan är det viktigt att utvärdera hur väl ni har uppnått era mål. Jämför faktiska resultat med era ursprungliga mål och diskutera vad som gick bra samt vad som kan förbättras till nästa gång. Samla in feedback från hela teamet och ledningen för att optimera era strategier inför framtida mässdeltaganden.

Integrera lärdomar i framtida processer och planera för kontinuerlig förbättring

BLI BÄST PÅ DET NI VILL UPPNÅ

Att genomföra en förändring kräver hårt arbete, mod och insikt.
När ni väl har gjort det, ta er tid att se tillbaka på utvecklingen och fira!

Att erkänna och fira framsteg är en viktig del av resan som hjälper er att hålla motivationen uppe för framtida mål. Fira era framsteg!

Workshops för ROI (Return of Investment) av mässor

Fler workshops inom försäljning

Våra övriga workshops inom försäljning